Okus po praznikih

Okus po praznikih

Velikonočna ovčka

Za testo velikonočne ovčke najprej zmešajte 300g moke, 120ml mlačnega Alpskega mleka z okusom lešnika in 20g nadrobljenega

Image description

Velikonočna pinca

Do mlačnega segrejte 40ml Alpskega mleka z okusom vanilije in prelijte moko in kvas...

Image description

Praznični buhteljni

Segrej 250 ml Alpskega mleka z okusom vanilije, skupaj s tremi žlicami sladkorja in...

Image description

Lešnikove napolitanke sreče

Pripravi raztopljeno mešanico iz 100 ml Alpskega mleka z okusom lešnika, sladkorja, koščkov jedilne čokolade in masla z dodanimi

Image description

Lešnikova krema

Zmešaj zmlete prepražene lešnike in vanilijev puding kuhan v 500 ml Alpskega mleka...

Image description

Lešnikova potica

Zmešaj 400 ml Alpskega mleka z okusom lešnika, 100 g sladkorja, maslo in rumenjaka. Temu dodaj še moko in kvas. Nadev pripravi

Image description

Božični kruh

Penasto umešaj 2 jajci, 250 g sladkorja, 1 žličko cimeta, limonino lupino, ščep pecilnega praška...

Image description

Čokoladni clafoutis z banano

Štiri rezine kruha nareži na kocke, 3 narezane banane potresi s sladkorjem in poškropi s pomarančnim sokom. V skledi zmešaj jajca,

Image description