Avtorji
Copyright:
Ljubljanske mlekarne d.o.o.Kreativna zasnova, oblikovanje in tehnična izvedba:
Internavti d.o.o. in Planet Pluton d.o.o., Hrvaška - http://www.north2.net/.
Vsebine:
Ljubljanske mlekarne d.o.o. in Internavti d.o.o.
Za testo velikonočne ovčke najprej zmešajte 300g moke, 120ml mlačnega Alpskega mleka z okusom lešnika in 20g nadrobljenega
ripravite kvašeno testo iz moke, kvasa in Alpskega mleka z okusom vanilije. Vzhajanemu testu dodajte še maslo, sladkor,
Do mlačnega segrejte 40ml Alpskega mleka z okusom vanilije in prelijte moko in kvas...
Penasto umešaj rumenjake, sladkor v prahu, toplo vodo, stopljeno maslo in...
Segrej 250 ml Alpskega mleka z okusom vanilije, skupaj s tremi žlicami sladkorja in...
Karameliziraj sladkorja, ga zalij s 500 ml vrelega Alpskega mleka z okusom vanilije...
Razžvrkljaj 4 jajca, dodaj 475 g sladkorja, pol žlice soli, dve žlici stopljenega masla...
Pripravi raztopljeno mešanico iz 100 ml Alpskega mleka z okusom lešnika, sladkorja, koščkov jedilne čokolade in masla z dodanimi
Zmešaj zmlete prepražene lešnike in vanilijev puding kuhan v 500 ml Alpskega mleka...
Zmešaj moko, 1 žličko pecilnega praška, rjavi sladkor in pol čajne žličke soli...
Pet rumenjakov in 80 g sladkorja vmešaj v vrelo Alpsko mleko z okusom lešnika...
Zmešaj 400 ml Alpskega mleka z okusom lešnika, 100 g sladkorja, maslo in rumenjaka. Temu dodaj še moko in kvas. Nadev pripravi
Penasto umešaj 2 jajci, 250 g sladkorja, 1 žličko cimeta, limonino lupino, ščep pecilnega praška...
Štiri rezine kruha nareži na kocke, 3 narezane banane potresi s sladkorjem in poškropi s pomarančnim sokom. V skledi zmešaj jajca,
Sestavine zmešaj z mešalnikom in zabava se lahko začne!