Okus po praznikih

Mlečna torta s kremnim polnilom

Description

Potrebujemo

710 ml
Alpskega mleka z okusom vanilije
595 g
sladkorja
475 g
moke
12
jajc
2 žlici
stopljenega masla
sol, pecilni prašek in koružni škrob

Priprava

Razžvrkljaj 4 jajca, dodaj 475 g sladkorja, pol žlice soli, dve žlici stopljenega masla in 235 ml vrelega Alpskega mleka z okusom vanilije. Dodaj še moko in 2 čajni žlički pecilnega praška. Testo v dveh delih peci 20 minut pri 180 °C. Za polnilo zmešaj in kuhaj 120 g sladkorja, dve žlici koruznega škroba, 1 čajno žličko soli in 475 ml Alpskega mleka z okusom vanilije. Dodaj 8 rumenjakov in kuhaj še 2 minuti. Ohlajeno kremo namaži med biskvit in se posladkaj!

Deli: