Avtorji
Copyright:
Ljubljanske mlekarne d.o.o.Kreativna zasnova, oblikovanje in tehnična izvedba:
Internavti d.o.o. in Planet Pluton d.o.o., Hrvaška - http://www.north2.net/.
Vsebine:
Ljubljanske mlekarne d.o.o. in Internavti d.o.o.
Za testo velikonočne ovčke najprej zmešajte 300g moke, 120ml mlačnega Alpskega mleka z okusom lešnika in 20g nadrobljenega kvasa ter pustite, da vzhaja na toplem. Zmešajte 50g masla, 50g sladkorja, 1 rumenjak, ščep soli in žličko limonine lupinice in vse skupaj zgnetite s testom. Po kratkem počitku testo oblikujte v kroglice iz katerih sestavitev ovčko. Premažite z mešanico rumenjaka in Alpskega mleka, posujte s sladkorjem in dodajte rozine za oči. Velikonočno ovčko pecite 25 minut 180°C.
Kako Velikonočna ovčka nastane, si lahko ogledaš v videu.