Okus po praznikih

Velikonočna ovčka

Description

Potrebujemo

120 ml
mlačnega Alpskega mleka z okusom lešnika
300 g
moke
20 g
nadrobljenega kvasa
50 g
masla
50 g
sladkorja
1
rumenjak
ščep soli in žlička limonine lupinice

Priprava

Za testo velikonočne ovčke najprej zmešajte 300g moke, 120ml mlačnega Alpskega mleka z okusom lešnika in 20g nadrobljenega kvasa ter pustite, da vzhaja na toplem. Zmešajte 50g masla, 50g sladkorja, 1 rumenjak, ščep soli in žličko limonine lupinice in vse skupaj zgnetite s testom. Po kratkem počitku testo oblikujte v kroglice iz katerih sestavitev ovčko. Premažite z mešanico rumenjaka in Alpskega mleka, posujte s sladkorjem in dodajte rozine za oči. Velikonočno ovčko pecite 25 minut 180°C.
Kako Velikonočna ovčka nastane, si lahko ogledaš v videu.

Deli: