Okus po praznikih

Polnjena velikonočna pletenica

Description

Potrebujemo

160 ml
Alpskega mleka z okusom vanilije
400 g
moke
40 g
kvasa
60 g
masla in sladkorja
2
rumanjaka
100 g
kandiranih češenj
250 g
marcipana
50 g
zdrobljenih mandljev
limonine lupinice
ščep soli in žlica ruma

Priprava

Pripravite kvašeno testo iz moke, kvasa in Alpskega mleka z okusom vanilije. Vzhajanemu testu dodajte še maslo, sladkor, rumenjaka, ščep soli in žličko limonine lupinice, pregnetite in pustite počivati še 30 minut. Za nadev zmešajte kandirane češnje, marcipan, zdrobljene mandlje in žlico ruma. Po razvaljanem testu razporedite nadev, prepletite in premažite z mešanico jajca, žlice Alpskega mleka, žlice mletega sladkorja in nasekljanih mandljev. Uživajte v peki 35 minut pri 180°C.
Kako zaplesti pletenico si lahko pogledaš v videu.

Deli: