Avtorji
Copyright:
Ljubljanske mlekarne d.o.o.Kreativna zasnova, oblikovanje in tehnična izvedba:
Internavti d.o.o. in Planet Pluton d.o.o., Hrvaška - http://www.north2.net/.
Vsebine:
Ljubljanske mlekarne d.o.o. in Internavti d.o.o.
Pripravite kvašeno testo iz moke, kvasa in Alpskega mleka z okusom vanilije. Vzhajanemu testu dodajte še maslo, sladkor, rumenjaka, ščep soli in žličko limonine lupinice, pregnetite in pustite počivati še 30 minut. Za nadev zmešajte kandirane češnje, marcipan, zdrobljene mandlje in žlico ruma. Po razvaljanem testu razporedite nadev, prepletite in premažite z mešanico jajca, žlice Alpskega mleka, žlice mletega sladkorja in nasekljanih mandljev. Uživajte v peki 35 minut pri 180°C.
Kako zaplesti pletenico si lahko pogledaš v videu.