Žan Košir

Žan Košir

Alpsko mleko je že četrto leto ponosni pokrovitelj svetovnega podprvaka in zmagovalec v skupnem seštevku svetovnega pokala v sezoni 2014/2015 ter dobitnik dveh medalj na olimpijskih igrah v Sočiju.

Žanova snežna pot

Kar trije kristalni globusi!

Po petnajstih letih trdega dela in iskanja ustreznega modela za zmage je Žan v sezoni 2014/2015 premikal meje možnega. Po srebrni in bronasti olimpijski medalji je namreč osvojil še tri kristalne globuse: mala kristalna globusa za paralelni slalom, paralelni veleslalom ter veliki kristalni globus.

Skupaj do cilja

Na njegovi poti ga je spremljala štiričlanska strokovna ekipa: »Fajn je videti, da ljudje niso s tabo samo zato, ker je to njihova služba, temveč ker jih to veseli in navdušuje. Sezona je res dolga in njihovo veselje ter navdušenje tudi meni da dodaten zanos,« je razložil Žan.

V eni sezoni porabi približno 20 desk, na tekmah pa vozi le z dvema (ena za vsako disciplino), ki ju še posebej pripravi ter »čuva in pazi«. Od leta 2014 naprej so le te v barvah Alpskega mleka.

Aktiven tudi drugje

Žan pa je aktiven tudi na drugih področjih, predvsem si prizadeva mladim približati deskanje na snegu. Tako smo skupaj v sezoni 2016/2017 organizirali nekaj skupnih dogodkov z in za mlade. Med drugimi tudi Zimski olimpijski dan na Rogli in FIS Snow day v Planici, kjer je deskanje na snegu približal otrokom in mladini.

Zimski olimpijski dan na Rogli

Tretje mesto v svetovnem pokalu

Žan nas je v jubilejnem letu 2017 razveselil s tretjim mestom na svetovnem pokalu v deskanju na snegu v paralelnem veleslalomu na Rogli. Na večini tekem ga spodbujajo številni člani njegovega navijaškega kluba Zakon, ki mu dajejo občutek podpore in domačnosti. »Tudi s sotekmovalci smo, kljub pozitivni tekmovalnosti, stkali prijateljske odnose. Verjamem, da bom z njimi lahko obujal spomine tudi po zaključku kariere,« je povedal.