Avtorji
Copyright:
Ljubljanske mlekarne d.o.o.Kreativna zasnova, oblikovanje in tehnična izvedba:
Internavti d.o.o. in Planet Pluton d.o.o., Hrvaška - http://www.north2.net/.
Vsebine:
Ljubljanske mlekarne d.o.o. in Internavti d.o.o.
Znate izdelati snežne kepe?
V posodi tako dolgo mešamo 4 rumenjake, 4 žlice sladkorja in vanilin sladkor, da se dobro spenijo. V široki kozici ločeno zavremo 1 l mleka. Iz 4 beljakov stepemo trd sneg in z veliko žlico oblikujemo okrogle kepe, ki jih na hitro skuhamo v vrelem mleku z obeh strani. Polagamo jih v skledo. Penaste rumenjake razredčimo v mleku. Med neprestanim mešanjem počakamo, da mleko zavre, in ga nato takoj polijemo po snežnih kepah. Pustimo, da se ohladi. Snežne kepe so najboljše ohlajene iz hladilnika.
Lahko jih postrežete vsako v svoj kozarec in okrasite po želji, naš predlog za okrasitev so sveže maline in lističi mandljev.