Okus po zimi

Snežne kepe

Description

Potrebujemo

4
jajca
4 žlice
sladkor
1 vrečka
vanilin sladkor
1 L
mleko

Priprava

Znate izdelati snežne kepe?

V posodi tako dolgo mešamo 4 rumenjake, 4 žlice sladkorja in vanilin sladkor, da se dobro spenijo. V široki kozici ločeno zavremo 1 l mleka. Iz 4 beljakov stepemo trd sneg in z veliko žlico oblikujemo okrogle kepe, ki jih na hitro skuhamo v vrelem mleku z obeh strani. Polagamo jih v skledo. Penaste rumenjake razredčimo v mleku. Med neprestanim mešanjem počakamo, da mleko zavre, in ga nato takoj polijemo po snežnih kepah. Pustimo, da se ohladi. Snežne kepe so najboljše ohlajene iz hladilnika.
Lahko jih postrežete vsako v svoj kozarec in okrasite po želji, naš predlog za okrasitev so sveže maline in lističi mandljev.

Deli: