Datum: 16.3.2018

Alpsko mleko Professional Barista, za popolno mlečno peno

 

Dan radi začnemo z dobro kavo. Kar 80 odstotokov jo pije v kombinaciji  z mlekom in izkušeni baristi pravijo, da je idelano mleko predvsem tisto, ki se izjemno ujame s kavo. Obenem mora biti vrhunske kakovosti, saj le s takšnim lahko pripravimo okusno, stabilno in kremno mlečno peno. Zato smo v Ljubljanskih mlekarnah v sodelovanju z akademijo STOW, ki jo vodijo najbolj priznani strokovnjaki za izobraževanje s področja kave, razvili Alpsko mleko Professional Barista.

 

Glavne lastnosti Alpskega mleka Professional Barista

 

Stabilna mlečna pena

Za kakovostno mlečno peno so ključne beljakovine v mleku: le iz mleka, bogatega z beljakovinami, lahko prirpavimo stabilno in kremasto mlečno peno. Alpsko mleko Porfessional Barista vsebuje 3,7 % belajkovin.

 

Kremasto in slastno

Ne smemo zanemariti maščobe: občutek, ki ga daje v ustih, je tisto, kar kavne napitke z mlečno peno približa sladicam. Alpsko mleko Professional Barista vsebuje 2,8 % mlečne maščobe.

 

Prijetna sladkost

Prijetno sladkost, ki se s segrevanjem še poveča, lahko dobimo le iz mleka z zadostno vsebnostjo laktoze. Alpsko mleko Professional Barista vsebuje 4,7 % laktoze.

 

Kava: dobra in lepa

Za vrhunski latte art, umetnost risanja z mlečno peno, je zelo pomembno dobro mleko. Po oceni vrhunskih baristov Akademije STOW je prav Alpsko mleko Professioanl Barista najboljše, kar so imeli doslej priložnost preizkustit na slovenskem trgu.

 

Prepričajte se še vi.

Deli: