Generacije

Recept za moderno potico

V glasovanju na naši Facebook strani ste izbrali, da bi kot sestavino recepta za moderno potico najraje uporabili Alpsko mleko z okusom čokolade.

opis slike

Zato smo za vas pripravili recept za to sodobno različico tradicionalne slovenske poslastice.

ČOKOLADNO - KOKOSOVA POTICA

SESTAVINE

TESTO

3 dl čokoladnega Alpskega mleka

60 dag moke

5 dag grenkega kakava

vrečka suhega kvasa

10 dag sladkorja

10 dag masla

3 rumenjaki

ščep soli

NADEV

0,5 l sladke smetane

40 dag kokosove moke

20 dag sladkorja

1 vaniljev sladkor

2 jajci, 3 beljaki (ki so ostali pri testu)

Iz sestavin zamesimo testo in ga pustimo vzhajati na toplem, narasti mora do dvojne velikosti. Medtem, ko testo vzhaja, si pripravimo nadev. Ločimo rumenjake od beljakov in iz beljakov stepemo sneg. Smetano zavremo, dodamo sladkor z vaniljevim sladkorjem in kokosovo moko. Dobro premešamo in odstavimo.

Počakamo, da se ohladi in dodamo tri rumenjake in sneg iz šestih beljakov. Vse skupaj dobro premešamo. Vzhajano testo razvaljamo in namažemo z nadevom ter zvijemo v potico. Pečemo na 180 stopinjah dobro uro. Vmes (po 30 minutah) jo lahko pokrijemo z alu foljo, da se zgornja plast ne zapeče preveč.

Deli: