Avtorji
Copyright:
Ljubljanske mlekarne d.o.o.Kreativna zasnova, oblikovanje in tehnična izvedba:
Internavti d.o.o. in Planet Pluton d.o.o., Hrvaška - http://www.north2.net/.
Vsebine:
Ljubljanske mlekarne d.o.o. in Internavti d.o.o.
V glasovanju na naši Facebook strani ste izbrali, da bi kot sestavino recepta za moderno potico najraje uporabili Alpsko mleko z okusom čokolade.
Zato smo za vas pripravili recept za to sodobno različico tradicionalne slovenske poslastice.
ČOKOLADNO - KOKOSOVA POTICA
SESTAVINETESTO
3 dl čokoladnega Alpskega mleka 60 dag moke 5 dag grenkega kakava vrečka suhega kvasa 10 dag sladkorja 10 dag masla 3 rumenjaki ščep soliNADEV
0,5 l sladke smetane 40 dag kokosove moke 20 dag sladkorja 1 vaniljev sladkor 2 jajci, 3 beljaki (ki so ostali pri testu)Iz sestavin zamesimo testo in ga pustimo vzhajati na toplem, narasti mora do dvojne velikosti. Medtem, ko testo vzhaja, si pripravimo nadev. Ločimo rumenjake od beljakov in iz beljakov stepemo sneg. Smetano zavremo, dodamo sladkor z vaniljevim sladkorjem in kokosovo moko. Dobro premešamo in odstavimo.
Počakamo, da se ohladi in dodamo tri rumenjake in sneg iz šestih beljakov. Vse skupaj dobro premešamo. Vzhajano testo razvaljamo in namažemo z nadevom ter zvijemo v potico. Pečemo na 180 stopinjah dobro uro. Vmes (po 30 minutah) jo lahko pokrijemo z alu foljo, da se zgornja plast ne zapeče preveč.