Avtorji
Copyright:
Ljubljanske mlekarne d.o.o.Kreativna zasnova, oblikovanje in tehnična izvedba:
Internavti d.o.o. in Planet Pluton d.o.o., Hrvaška - http://www.north2.net/.
Vsebine:
Ljubljanske mlekarne d.o.o. in Internavti d.o.o.
Velika noč je čas, ko se domače mize šibijo pod težo številnih dobrot.
Ko so prazniki mimo, pa je vaš hladilnik poln ostankov velikonočnih dobrot. V nadaljevanju odkrijte recepte, s katerimi boste velikonočne ostanke spremenili v nove slastne jedi.
Pirhi - trdo kuhana jajca
Jajca v kuhinji se vedno porabijo! So vsestranski dodatek pri pripravi:
- solat, - sendvičev, - namazovSOLATA S SIROM, ŠUNKO IN JAJCI
Narežemo sir na kocke, parmezan pa nastrgamo. Olupimo pirhe in poljubno narežemo na rezine. Ponev zagrejemo in v njej z dodatkom masti popečemo šunko. Zamešamo solato s kisem in dodatki, potresemo šunko in sir ter po vrhu dodamo parmezan.
Šunka in mesnine
Narežite jih na koščke in shranite v skrinjo. Kasneje jih uporabite, kot dodatek k novim jedem:
- pice - dodatek k jutranjim jajčkom - sestavina za k omakamDOMAČA PICA
Testo zgnetemo in počakamo, da vzhaja. Paradižnikovo omako naredimo kako uro prej, da začimbe lepo odišavijo paradižnik. Testo razvaljamo, razmažemo paradižnikovo omako, dodamo šunko, sir in vse ostale dodatke, ki jih imamo radi. Ko smo pico pripravili, jo postavimo v že naprej segreto pečico na 180-200 stopinj za 15 min.
Potica
Potice imamo po navadi veliko na mizi, kakšno pa dobimo tudi v dar. Kaj lahko naredimo z njo:
- Pripravimo novo sladicoKOKOSOVE KROGLICE IZ POTICE
Če nam potica ostane in se posuši lahko iz nje naredimo okusne kokosove kroglice. Potico zmeljemo in zmočimo z malo Alpskega mleka ter zmiksamo. Raztopimo veliko jedilno čokolado, dodamo kokosovo moko in vse skupaj vmešamo v zmes iz potice. Oblikujemo v kroglice in povaljamo v kokosovi moki. Tako pripravljena sladica v hladilniku stoji še naslednjih 5 dni.